Spectaculaire wandeling; de wandeling van de Ninglinspo

Posted by on 2 september 2017 in Nieuws | 0 comments

Spectaculaire wandeling; de wandeling van de Ninglinspo

De canyon bij uitstek in België. Het is zonder twijfel één van de mooiste wandelingen die je in de Belgische Ardennen kunt afleggen. Prachtige, rode uitgeschuurde rots en leuke avontuurlijke paadjes. De bovenloop kan best vrij moeilijk zijn. De onderloop is dan weer heel populair, en druk, zeker op zondag. Iedere zichzelf respecterende wandelaar moet minstens één keer langsheen de Ninglinspo hebben gewandeld.

De Ninglinspo is wel degelijk een bergrivier, ook al is het een kleintje. Dit wil zeggen dat er langsheen het parcours waterbekkens zijn, waar je even met de voeten het water in kan. De watervalletjes zijn uiterst charmant en banen hun weg doorheen de rotsen.

Voor kinderen zijn er meer dan genoeg uitdagende plekken om dammen te bouwen. Let wel op: de wandeling is best pittig, dus voor heel jonge kinderen is deze misschien niet geschikt.

Veel klimmen en dalen is erbij tijdens de wandeltocht en soms is het even zoeken welke richting je nu precies uit moet. Maar verdwalen is praktisch onmogelijk.

voor de route en praktische informatie kijk op: www.hiking.be/vallon-du-ninglinspo-2