Luik

Bij een verblijf in onze bungalow is het zeker de moeite waard om de hoofdstad van de gelijknamige provincie te bezoeken wat op circa 40 kilometer afstand van het bungalowpark gelegen is.

Luik telt circa 200.000 inwoners op een oppervlakte van maar liefst 386.200 hectare en is hiermee de op drie na grootste gemeente in België. Het hele stedelijke gebied van Luik (met voorsteden als Seraing, Saint-Nicolas, Ans, Herstal en Flémalle) telt ongeveer 600.000 inwoners.

Als grootste toeristische stad van Wallonië bezit Luik talloze te ontdekken rijkdommen. De Maas die de stad van zuid naar noord doorkruist, de steile, beboste heuvels die haar omringen en haar opvallende reliëf die veel originele perspectieven opleveren, en haar typische wijken verlenen de stad Luik bijzonder veel charme. Verblijft u tijdens de kerst en nieuwjaarsperiode in onze bungalow moet u zeker ook eens de bekende kerstmarkt van Luik bezoeken.

Een sterk aanwezige folklore die de joviale, feestlustige bewoners in ere houden, levendige wijken en talrijke restaurants zorgen ervoor dat Luik absoluut een halte moet vormen tijdens elk bezoek aan België. Ook als u naar harte lust wilt winkelen, bent u in Luik met haar gezellige binnenstad en vele winkeltjes op de juiste plaats. En dan is er nog niets gezegd over het intensieve, culturele en artistieke leven, en een fantastisch architecturaal erfgoed.

In de rand van de stad zijn er ook talrijke wandelingen en toeristische bezoeken mogelijk. Bij een boeking van onze bungalow is in het informatiepakket ook een rondwandeling in deze mooie Belgische stad opgenomen.