LBL Ardennen Classic op zaterdag 12 augustus 2017

Posted by on 24 juni 2017 in Nieuws | 0 comments

LBL Ardennen Classic op zaterdag 12 augustus 2017

De 35ste editie van LBL Ardennen Classic vindt plaats op zaterdag 12 augustus 2017. Organisator Le Champion kijkt uit naar dit lustrum en heeft daarom een vernieuwde route opgesteld. Veel uitdaging en veel klimmen, kortom een echte ronde voor de fanatieke toerwielrenner.

De Ardennen staat bekend om haar prachtige beklimmingen en straffe kuitenbijters. Het is daarom geweldig om hier een pittige route uitgezet te hebben die gegarandeerd voor afzien zorgt. Machtige routes met veel hoogtemeters! Het parcours gaat over een paar bekende kuitenbijters als Le Chambralles en Roche au Foucons. Door restricties van een aantal Waalse gemeenten is rijden over Le Redoute niet meer toegestaan. Juist daarom rijd je dit jaar over onbekende maar zeer gevreesde Waalse reuzen. 5,8 km klimmen over de Cote de Vien met 9% stijging maximaal of wat dacht je van 20% op de Cote de Combe zo’n 18km voor het einde. Hier ga je de kuiten écht voelen.

Le Champion heeft voor deze 35e editie een vernieuwde en uitdagende route uitgepijld, waarin de deelnemers misschien nog wel meer worden uitgedaagd als in de voorgaande edities.

“De LBL Ardennen Classic staat bekend om zijn uitdagende parcours, met daarin de vele hoogtemeters. Wij nodigen alle renners uit om af te reizen naar het Zuiden en zichzelf uit te dagen over het waanzinnige nieuwe parcours. Als toerfietser mag je deze toertocht niet missen!”, aldus Le Champion.