Kerstmarkten in de Ardennen.

Posted by on 2 december 2017 in Nieuws | 0 comments

Kerstmarkten in de Ardennen.

In de steden en dorpen in de Ardennen worden altijd rond de Feestdagen weer vele leuke kerstmarkten georganiseerd. Van 27 november tot 30 december kunt u de Kerstmarkt in Luik bezoeken. Meer dan 200 verlichte chalets zorgen voor een geweldige sfeer. Hier kunt u genieten van warme wijn, ambachtelijke spijzen en kunt u diverse versieringen en producten kopen. Deze kerstmarkt is te vinden op het marktplein, de Place du Marché.

In Bourdon, in de buurt van Hotton, kunt u schitterende kerstverlichting bewonderen alsmede een mooie kribbe. Het hele dorp is verlicht en in het midden van het dorp is er een gastronomische animatie. In Vielsalm is een groot kerstdorp opgezet. Hier kunt u wijnen van 27 wijnboeren, fijnkost, kaas, chocolade, honing en andere streekspecialiteiten proeven en kopen.

In de stad Spa wordt een grote ijsbaan aangelegd en natuurlijk is er een gezellig kerstdorp waar u kunt genieten van warme hapjes en drankjes. In Nivelles is er een kribbenwedstrijd en in Walcourt is er een leuke artisanale kerstmarkt. Ook in Namen kunt u van eind november tot en met 31 december genieten van op de Kerstmarkt. Het is de grootste Kerstmarkt van de provincie en natuurlijk ontbreekt de ijsbaan niet.

Ook in Durbuy is er van begin december tot en met begin januari een kerstdorp- en markt met ambachtslui, kersthal en lekker eten en drinken. De kerstmarkt is te vinden in de oude steegjes van de stad en in het park Roi Baudouin. Ook is er een gezellige schaatsbaan.