Het park

Vakantiepark Sunclass Durbuy is circa 40 kilometer ten zuiden van Luik gelegen in de Belgische Ardennen. Op een steenworp afstand van rivier de Ourthe en het mooie plaatsje Durbuy, wat de parel van de Ardennen wordt genoemd.

Op het vakantiepark zijn 237 houten bungalows geplaatst op een uitgestrekt perceel van circa 23 ha, waarbij alle bungalows prive eigendom zijn. Er wordt onderscheid gemaakt tussen 3-persoons (type I) of 5-persoons (type II) bungalows. De 3-persoons bungalows hebben een woonoppervlakte van 49 m2 en de 5-persoons van 74 m2. Onze bungalow behoort tot de grotere 5-persoons bungalows.

De ligging van onze bungalow nummer 179 is aan de achterkant van het park welke rustig gelegen is wat betreft verkeer en geluid vanaf de hoofd rijbaan. Daarnaast is onze bungalow niet direct aan de weg gelegen wat als voordeel heeft dat mensen geen directe inkijk in de bungalow hebben en dus veel privacy geeft.

Het park is uitgerust met vele faciliteiten om van een gezellige vakantie te genieten. Zo zijn verdeeld over het park diverse speeltuinen, is er een groot voetbalveld, basketbalveld en tennisbaan. Ook is er een overdekt zwembad waar zonder bijkomende kosten gratis gebruik van gemaakt mag worden. Tijdens de meeste schoolvakanties zorgt een gespecialiseerd recreatieteam voor een vakantieprogramma, geschikt voor jong en oud.

Het park heeft een eigen bar/restaurant “Au bon Coeur” waar u kunt genieten van een heerlijke lunch, diner of een drankje. Tijdens hoogseizoen is deze faciliteit tot 23:00 uur geopend. Gedurende het voor en naseizoen zijn de openingstijden enigszins aangepast. Verder is een klein  winkeltje en naast de ingang van het restaurant is tevens een frituur waar u terecht kunt voor friet, pizza’s en snacks. Bij de bungalows is het niet toegestaan te barbecueën, daarentegen is er wel een centrale BBQ plaats.

Op basis van meer dan 300 beoordelingen op vakantiesite Zoover wordt het park beoordeeld met een rapportcijfer 8.

Foto bijgevoegd: Indeling park