Durbuy

Bij een verblijf in  onze bungalow is het zeker de moeite waard dit kleinste stadje ter wereld te bezoeken wat gelegen is op een steenworp afstand van het bungalowpark. Het stadje is samengesteld uit 12 dorpjes, waaronder Petithan en Grandhan en heeft circa 11.000 inwoners op een oppervlakte van maar liefst 16.751 hectare. Het stadje ontvangt u tussen zijn oude stenen die duizenden verhalen zouden kunnen vertellen. Het is gelegen in de Ourthe & Aisne streek; twee van de kleine riviertjes die Durbuy en omstreken doorkruisen en die mede de oorzaak zijn van het schilderachtig geheel. In Durbuy gaat de kalmte die typisch dorps kan worden genoemd harmonieus samen met de feestelijke Ardense levensstijl. Zijn zeer mooie marktplein met de talrijke restaurants doen aangename avonden beloven. Laat u verleiden tot een tocht in een koets door de stad of laat u met het treintje brengen naar de uitkijktoren met een adembenemende uitkijk over de stad en haar omgeving.

Onlangs werd DURBUY winnaar voor België van de EDEN Award (European Destiny of Excellence). De Europese Commissie koos Durbuy als een van de tien Europese toeristische bestemmingen bij uitstek. Durbuy werd o.a. geprezen om haar inspanningen voor duurzame ontwikkeling en voor de verbluffende afwisseling van landschappen.

Gedurende het hele jaar zijn er vele activiteiten zoals de bekende kerstmarkt welke op het einde van het jaar gehouden worden. Tevens kun je vanuit Durbuy mooie wandel en fietstochten ondernemen. Ga voor meer fotos van de omgeving naar de Fotogalerie pagina.